Activiteiten

Wat is er allemaal te doen op Ameland?

 

Sportief:


Fietsen en wandelen 

Op Ameland kunt u naar hartenlust fietsen en wandelen, door de duinen, bossen en langs het strand en wad. Het eiland heeft circa 90 km fietspaden. Overal zijn met schelpen verharde fietspaden aangelegd. 

Tennis
Tennissen kan onder meer bij de Amelander tennisvereniging. In de zomer organiseert de vereniging toernooien.

Paardrijden
Er zijn een aantal plaatsen waar paarden of pony's gehuurd kunnen worden. U kunt onder begeleiding ofwel op eigen gelegenheid paardrijden.

Parachute springen kan op het Paracentrum bij het vliegveld in Ballum. 

Golfen op de 9 holes golfbaan.

 

Sportief in, op of bij het water:

 

Zwemmen 
Dit is mogelijk in het openlucht zwembad  maar uiteraard ook in de Noordzee. Ameland heeft 27 km. wit Noordzeestrand met vier bewaakte strandengedeelten ter hoogte van de dorpen. 

Watersport
O.a. surfen, catamaran zeilen en kanovaren. In de zomer organiseert de catclub een aantal wedstrijden voor catamaranzeilers. 

Deelnemen aan wadlooptochten.

Sportvissen langs het Wad of op de Noordzee.

 

Allerlei:

 

Natuur/Recreatiegebied "de Vleijen"

Ten noordoosten van Nes ligt aansluitend op het Nesserbos, duinenrij, strand en Noordzee een 15 ha. groot actief recreatiegebied met vis-, roei- en kanovijvers, speel en ligweiden en verschillende speelterreinen met toestellen.

 

Natuur/Recreatiegebied "de Aanleg"

Ten noordoosten van Hollum ligt aansluitend op de noordelijke duinenrij en het Noordzeestrand een dagrecreatieterrein met allerlei speeltoestellen, picknickplaatsen en een waterpartij en een golfbaan.

 

Boottochten

Vanaf Ameland zijn diverse boottochten te maken zoals robbentochten, dagtochten naar de buureilanden Terschelling en Schiermonnikoog of een complete "waddeneiland cruise" 

 

Eilandhoppen

In het zomerseizoen is het mogelijk van eiland naar eiland te reizen met de hop-boot verbinden. In veel gevallen kan de fiets mee overvaren. Speciaal voor de avontuurlijke reiziger zijn drie Wadden-hop-arrangementen samengesteld. Informatie is verkrijgbaar bij de VVV's .Vooraf reserveren is in de meeste gevallen noodzakelijk. 

 

Stichting Ameland Maritiem organiseert individuele tochten en charters met een echte reddingboot. 

 

Strandexpress Ballum

Een comfortabele strandbus, welke ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, vervoerd u langs het strand en naar het natuurgebied "De Hón".

 

Verder kunt u:

-Op verschillende plaatsen midgetgolfen, bowlen of biljarten.

-De vuurtoren in Hollum bezichtigen.

-Een rondvlucht maken in een vliegtuig / zweefvliegtuig (Ballum).

-Eendenkooi; ten oosten van Buren kunt u een kompleet ingerichte eendenkooi bezichtigen, ter plaatse wordt uitleg gegeven over hoe het oude kooikersvak werd uitgeoefend.